Eksempler på hva fysisk trening kan gjøre for deg

Fysisk aktivitet er helt nødvendig for at hjerte,- muskel og kretsløp systemet skal fungere for effektiv fjerning av avfall og giftstoffer, forbrenning av hele kroppens funksjon. Det er bra for absolutt alle gammel som ung.

Det er viktig å forstå at det å være fysisk aktiv beskytter oss mot å bli syk både fysisk og psykisk og mot for tidlig aldring.

Legende spaserturer!

Gå er kongen av trening.

Det gir harmoni til muskelfunksjonene Du kan gjøre det uansett vær

En daglig gåtur på 1 til 3 kilometer er nok til at hjertemuskulaturen og kretsløpet stimuleres. Sirkulasjonen både renser og gir næring til kroppen. eksempel på intensiteten  

1-3 måneder 20 til 30 min. rolig spasertur

4-6 måneder rask spasertur 1 til 3 kilometer hver dag

7- 12 måneder 4 til 10 kilometer hver dag

Legene løpeturer

Løping styrker veggene i blodkarene.

Senker blodtrykket  å kolesterol nivåene.

Forbedrer mage/ tarmsystemet.

Styrker ryggraden, ledd og muskulatur

Får du trøbbel med kroppen ved løping har du ikke tatt hensyn til gradvis intensiteten (dette er veldig viktig) Det beste er å løpe i skog og mark det styrker muskler og ledd

Løping:

Ikke press deg selv for mye, slapp av i musklene og ta korte steg. De små trykkene på helene beveger seg med blodstrømmen. Dette blir som massasje som styrker veggene i blodkarene og motvirker kolesterol og salter også avleiringer i blodkarene og leddene. Lurt å kle seg varmt så du svetter det hjelper kroppen å rense.

Løp gjerne annen hver dag.

Gå barbent:

Ved å gå barbent lader vi opp kroppen maximalt med energi.

Det er 72.000 nervespisser på føttene.

Får vi ikke stimulert føttene så kan det føre til lidelser som hodepine, irritabilitet, hjertesykdommer osv. Vi får rett og slett et bedre immunsystem.

Noe av det vi kan gjøre er

Gå barføtt i morgendugget, på sandstrender, i snø et par minutter hver dag eller skylle føttene i kaldt vann. Dette bygger immunforsvaret mot forkjølelse, influensa osv.

Det å gå barføtt er også forebyggende på rygg-, skuldersmerter og muskelsmerter i bena. Man kan ta et alternerende varmt og kaldt fotbad som virker sirkulerende, for å så å massere bena med god fotkrem. Dette fjerner tretthet  og stimulerer og motvirker åreknuter.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aktivize Oxyplus gir kroppen de næringstoffene den trenger for å generere energi. Idiell om morgen og før trening.

10% mer oksygen i kroppen i løpet av 10 min. og 30-32% mer yteevne