Livsstilendring

Det finnes noen grunnregler man må følge på vei til et sunnere liv. Det er en stor sammenheng mellom helsetilstand og hvordan vi spiser, puster og ivaretar våre fysiske og psykiske behov. Vi forurenser kroppen hver eneste dag ved å spise bearbeidet mat som inneholder mange skadelige stoffer.

Spis kortreist mat

Ved både å dyrke vår egen mat og kjøpe mat som er økologisk og kortreist, unngå for mye sukker, kjøtt og raffinert mel vil vi etter mitt syn leve både bedre og lenger. Man bør også vise forsiktighet rundt bruken av kumelk som forårsaker mye slimdannelser.

Østlig filosofi lærer oss at alle matvarene vi konsumerer inneholder informasjon om dets opphav, utvikling og klima. For eksempel inneholder kjøtt mange giftige hormoner som igjen stammer fra foret til dyret, mens oppdrettsfisk blir foret med antibiotika for å unngå sykdommer. Det er viktig å være bevisst på disse tingene. Hverken for mye eller for lite er en fin leveregel.

I dagens samfunn, med mange stressfaktorer, er det også viktig med påfyll av vitaminer og mineraler med optimalt opptak. Disse næringstillskuddene som jeg har brukt i 10 år er merket NTC – det vil si at næringen går direkte til cellene (ferdig spaltet).

Ved å skape opptimale forhold for kroppsprosessene kan cellene våre reparere seg selv fullt og helt innen en syvårsperiode. 

Kortreiste poteter, gulrøtter, rødbeter

Hovedfaktorer som fører til dårlig helse:

Forsømt ryggrad
Feil pusteteknikk
Feil kosthold
Mangel på indre kroppshygiene

Dersom kroppen fylles opp av giftstoffer, skadelig avfall og bakterier blir man lett utsatt for sykdommer. Et sviktende avfallssystem forårsaker også til sykdommer.

God helse krever et velfungerende tarmsystem.

Kroppen viser oss mange synlige tegn på hvordan vi kan holde oss i balanse.

Balanse i kosthold og trening